Раймунд Фрідріх Кайндль і українська етнографія - Кожолянко, Г. (Народна творчість та етнологія, 2017)
У статті досліджено внесок Р. Ф. Кайндля в українську етнографію. Р. Ф. Кайндль – історик, етнограф, професор, ректор (1912/1913) Чернівецького університету, досліджував народознавство Буковини, Галичини і Закарпаття кінця ХІХ ст. Щорічно він здійснював етнографічні експедиції в різні райони Буковини та інші сусідні терени. Етнографічні дослідження Р. Ф. Кайндля стосувалися походження українців, їхньої матеріальної та духовної культури. В статье исследован вклад Р. Ф. Кайндля в украинскую этнографию. Р. Ф. Кайндль – историк, этнограф, профессор, ректор (1912/1913) Черновицкого университета, исследовал народоведение Буковины, Галиции и Закарпатья конца XIX в. Ежегодно он совершал этнографические экспедиции в различные районы Буковины и другие соседние территории. Этнографические исследования Р. Ф. Кайндля касались происхождения украинцев, их материальной и духовной культуры. The contribution of R. F. Kindl to Ukrainian Ethnography is investigated in the article. R. F. Kaindl is a historian, ethnographer, professor, rector (1912/13) of the Chernivtsi university. He has studied the Ethnology of Bukovyna, Halychyna and Zakarpattia (Transcarpathia) of the late XIXth century. He has realised annual ethnographic expeditions to various regions of Bukovyna and other neighbouring terrains. Ethnographic investigations of R. F. Kaindl have been concerned with the origin of Ukrainians and their material and spiritual culture.