Життя під сузір’ям науки (до 80-річчя від дня народження академіка НАН України Віталія Скляренка) (Народна творчість та етнологія, 2017)
14 серпня 2017 року виповнилося 80 років одному з найвидатніших українських мовознавців другої половини ХХ — початку ХХІ ст., широко знаному не лише в Україні, а й за її межами Віталію Григоровичу Скляренку. Високий професіоналізм, ґрунтовність, доброзичливість та порядність академіка В. Скляренка належать до особливих чеснот, якими Бог сповна обдарував його — одного з велетнів української науки, які тримають на плечах її підвалини, аби на їхніх значних здобутках продовжували розвиватися та виховуватися цілі покоління вчених. З роси і води Вам, дорогий ювіляре! Многая літа!