Михайло Петрович Тиводар (Народна творчість та етнологія, 2017)
20 жовтня 2017 року вітчизняна народознавча наука зазнала непоправної втрати — на 82-му році життя перестало битися серце видатного українського етнолога, доктора історичних наук, професора Ужгородського національного університету Михайла Петровича Тиводара. Усе своє життя невтомний дослідник присвятив вивченню багатого культурного надбання Закарпаття, був справжнім патріотом краю, котрий силою наукового доказу захищав його від недружніх, політично вмотивованих закидів «русинства», доводив генетичну єдність місцевої традиційної культури з господарсько-побутовими й духовними практиками населення інших регіонів України.