Господарська культура Південно-Східної Слобожанщини в динаміці історичного розвитку протягом ХХ – на початку ХХІ століття - Бех, М.; Іванчишен, В.; Сауляк, Б. (Народна творчість та етнологія, 2017)
Зважаючи на сучасні суспільно-політичні події, вкрай необхідним є польове обстеження тих теренів України, що знаходяться в безпосередній близькості до військових дій. Ця місцевість цікавить не тільки етнологів, але й істориків, соціологів, політологів та інших гуманітаріїв. Саме тому впродовж 3-8 жовтня 2017 року науковці відділу "Український етнологічний центр" ІМФЕ ім. М. Т. Рильського Микола Бех (керівник), Богдан Суляк, Віталій Іванчишен, Аліна Ярова, Віталіна Юрченко, у рамках виконання планової теми "Етнокультура, ідентичність та етносоціальні процеси в Україні: європейський вимір. Слобідська Україна", провели етнографічну експедицію на Слобожанщину.