Музей крізь призму часу - Поліщук, Т. (Народна творчість та етнологія, 2017)
Валківський краєзнавчий музей є майже ровесником незалежної України — улітку 2017 року йому виповнилося 25 років. Комунальний заклад став спадкоємцем громадського Музею історії Валківщини, що діяв тут у 1977—1985 роках. Музей, якому випала почесна й надзвичайно відповідальна місія бути культурними воротами Слобожанщини в столичному напрямку, вступив у пору зрілості. Переборюючи економічні труднощі та реагуючи на вимоги часу, він проходить складний період трансформації, тягнеться до європейських стандартів сучасного музейництва.