Особливості побуту, традиційні заняття та обрядовість Східної Слобожанщини (с. Можняківка Новопсковського району Луганської області) - Каплун, Н. (Народна творчість та етнологія, 2017)
У статті проаналізовано традиційно-побутову культуру населення Східної Слобожанщини (за матеріалами польових записів у селі Можняківка Луганської обл.). Характеризуються локальні особливості зафіксованих етнокультурних явищ, їх зв’язок із загальноукраїнськими варіантами побутування. В статье проанализирована традиционно-бытовая культура населения Восточной Слобожанщины (по материалам полевых записей в селе Можняковка Луганской обл.). Дана характеристика локальным особенностям зафиксированных этнокультурных явлений, их связям с общеукраинскими вариантами бытования. The article analyses the culture of the traditional mode of life of Eastern Slobozanshchyna’s population (after the materials of field records in the village of Mozhniakivka of Luhansk Region). The authoress describes local features of recorded ethno-cultural phenomena, as well as their connection with existing general Ukrainian variants.