Селянин-степовик та річкова стихія Дніпра: за матеріалами історико-етнографічних експедицій Запорізького наукового товариства імені Якова Новицького - Білівненко, С. (Народна творчість та етнологія, 2017)
У статті розглянуто процеси повсякденного життя мешканців придніпровських сіл Південної України. Виокремлено різні аспекти життєдіяльності: дитячі ігри, рибальство, тваринництво, городництво, бджільництво. В статье рассматриваются процессы повседневной жизни жителей приднепровских сел Южной Украины. Выделяются разные аспекты жизнедеятельности: детские игры, рыболовство, животноводство, огородничество, пчеловодство. The article deals with the processes of everyday life of villages residents in South Dnipro Ukraine. Distinguished are different aspects of life activities: childrenэs games, fishing, animal husbandry, vegetable growing, apiculture.