Посуд та домашнє начиння греків Приазов’я - Пономарьова, І. (Народна творчість та етнологія, 2017)
У статті, що ґрунтується на польових етнографічних матеріалах автора, здійснено аналіз особливостей побуту греків Приазов’я із широким використанням термінології греків-елінофонів (румеїв) та греків-тюркофонів (урумів). В статье, в основу которой легли полевые этнографические материалы автора, сделан анализ особенностей быта греков Приазовья с широким использованием терминологии греков-эллинофонов (румеев) и греков-тюркофонов (урумов). The article, being based on the author's field ethnographic materials, analyzes the peculiarities of tableware of cis-Azov-Greeks. In this regard, the authoress widely uses the terminology of Greek-Hellenophones (Rumaiic Greeks) and Greeks-Turkophones (Urum Greeks).