Польові експедиційні дослідження (Народна творчість та етнологія, 2017)
Важливим напрямом наукової роботи Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України є експедиційна діяльність. Упродовж 2017 року, попри фінансову скруту, вдалося здійснити 19 фольклорно-етнографічних та мистецтвознавчих експедицій. Висвітлимо окремі з них, проведені співробітниками відділу «Український етнологічний центр».