Запис снотлумачення на іконі в контексті народної агіографії - Шевчук, Т. (Народна творчість та етнологія, 2018)
У статті досліджено рідкісний запис снотлумачного тексту XVII ст., виявлений на іконі Божої Матері. Авторка розглядає це явище в контексті народної агіографії, виявляючи загальні механізми символізації сакральних об’єктів. The article presents an analysis of the rare inscription on the icon of the dream narrative about the Theotokos. This text is considered in the context of folk hagiography.