Традиційне весілля Поворскля середини ХХ століття: від сватання до неділі (с. Ямне Великописарівського району Сумської області) - Гавриленко, В. (Народна творчість та етнологія, 2018)
У статті описано донедільний етап весільного дійства станом на середину ХХ ст. в с. Ямне Великописарівського району, що територіально належить до Сумського Поворскля. Окреслено особливості обрядових пісень, які виконувалися в суботу. Опис обряду здійснено за результатами польових досліджень, проведених протягом 2012–2016 років. The wedding ritual till Sunday in Yamne village of Velyka Pysarivka district in the mid-XXth century, which territorially belongs to the Sumy Over Vorskla Lands, is described in the article. The features of Saturday wedding songs are analyzed. The ceremony is depicted according to the results of folklore field investigations of 2012–2016.