Сучасні вияви і трансформації традиційних форм торгівлі українців упродовж ХХ – на початку ХХІ століття (на прикладі Слобожанщини) - Юрченко, В. (Народна творчість та етнологія, 2018)
У статті розглянуто сучасні вияви і трансформації традиційних форм торгівлі українців упродовж ХХ – на початку ХХІ ст. на Слобожанщині. Проаналізовано відмінності між ярмарками й базарами як традиційними видами періодичної торгівлі, а також розкрито їхню роль в економічному житті селянства радянського періоду. Modern manifestations and transformations of traditional forms of trade among Ukrainians in the 20th – early 21st centuries in Slobozhanshchyna are considered in the article. The differences between fairs and markets as traditional types of recurrent trade are analyzed, and their significance in the economic life of the Soviet period peasantry is revealed.