Нехтування вітчизняними архівами як ознака неповноцінності досліджень про Голодомор-геноцид 1932–1933 років - Сергійчук, В. (Народна творчість та етнологія, 2018)
У статті порушується питання щодо використання для підрахунку втрат України від Голодомору-геноциду 1932–1933 років первинних документів вітчизняних архівів, що ігнорується окремими істориками й демографами. Наголошується, що саме ці матеріали дають змогу встановити реальну кількість жертв цієї трагедії. The issue of the use of the primary documents of Ukrainian archives to calculate Ukraine casualties from the Holodomor genocide of 1932-1933 is raised in the article. They are ignored by certain historians and demographers. It is accentuated, that just these materials enable us to ascertain a real number of Holodomor victims.