На сторожі культурних цінностей (Сергій Іванович Кот) - Денисенко, Г. (Краєзнавство, 2022)
Двадцять восьмого березня 2022 р. пішов із життя Сергій Іванович Кот, доктор історичних наук, провідний науковий співробітник, чудовий організатор і керівник, надзвичайно світла, щира і доброзичлива людина, надійний друг і товариш. Він пройшов усі щаблі наукової кар’єри – від старшого інженера до керівника Центру досліджень історико-культурної спадщини України відділу історії України другої половини ХХ ст. Інституту історії України НАН України.