Історик, залюблений у рідний край: світлої пам’яті професора Степана Качараби - Середяк, А.; Сіромський, Р. (Краєзнавство, 2022)
3 травня 2022 року відійшов у засвіти Степан Петрович Качараба – професор історії, декан історичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, багатолітній завідувач кафедри історичного краєзнавства, кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн, надійний і чуйний колега, завзятий наставник молоді, життєлюб.