Іван Драч (Народна творчість та етнологія, 2018)
У червні 2018 року пішов із життя Іван Драч — видатний поет, кінодраматург, публіцист, громадський і державний діяч. Людина, чиє слово й діло багато в чому змінили Україну й українців, їхній світогляд, їхнє самовідчуття, їхню культуру. Замало не шість десятиліть він невтомно працював задля збагачення гуманітарної аури українства, і ця праця дала свій результат: Україна стала іншою. Драч пішов, Драч лишився. У слові, в аудіо-візуальних образах, в науково-популярних та публіцистичних текстах. У них мудрість і любов, те, чим живляться серця мільйонів українців. Сьогодні, завтра, завжди.