Традиційне весілля Поворскля середини ХХ століття: неділя (с. Ямне Великописарівського району Сумської області) - Гавриленко, В. (Народна творчість та етнологія, 2018)
У статті висвітлено перебіг весільного дійства в неділю у селі Ямне Великописарівського району Сумської області. У населеному пункті, що розташовується на території Сумського Поворскля, традиційний весільний обряд побутував ще в середині ХХ ст. Опис недільного дня святкування весілля та транскрипцію пісенних зразків здійснено за матеріалами фольклорно-етнографічних експедицій автора, проведених у 2012–2016 роках. The article highlights the course of wedding celebrations in the village of Yamne of Velyka Pysarivka District (Sumy Region). In this locality situated on the territory of the Sumy portion of the Vorskla River Lands, a traditional wedding ritual stayed still alive in the mid-XXth century. The description of celebrating a wedding on Sunday and the transcription of song examples are based on materials from a folklore and ethnography expedition carried out by the author in 2012–2016.