Українська неолінгвістика: пошуковий простір, напрями, проблеми - Шевченко, Л. (Народна творчість та етнологія, 2018)
Сучасне мовознавство переорієнтовує лінгвістику на вирішення комунікативних завдань, стратегій і тактик, що свідчать про функціональний ресурс мови, її перспективу. Українська неолінгвістика в її актуальних напрямах медіа-лінгвістики, юрис-, бізнес-, політлінгвістики, лінгвістичної іміджелогії, інших модерних напрямів покликана створити науковий простір, де вирішуються проблемні питання мовознавства. Current Language Studies shift Linguistics into the solving of communication tasks, strategies and tactics. All of them are considered as a markers of the language's functional resources and its prospects. Ukrainian Neolinguistics, manifested by Media, Legal, Business, Political Linguistics, and other modern branches, is aimed at developing a scientific sphere, where Linguistic scientific problems are solved.