Пам’ятне слово про видатного вченого, педагога, краєзнавця Лева Васильовича Баженова (Краєзнавство, 2022)
Лев Васильович Баженов – доктор історичних наук, професор, член-кореспондент Міжнародної слов’янської академії наук (з 1998 р.), академік Української академії історичних наук (з 1999 р.), педагог з 50-річним стажем вузівської роботи, директор Центру дослідження історії Поділля Інституту історії України НАН України при Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка (з 1995 р.), автор понад 450 наукових праць з історії та історіографії України, Польщі, славістики, регіональної історії, історичного краєзнавства, біографістики, історичної географії, бібліографії, дослідник, що сформував власну наукову школу. 8 листопада 2022 року Лев Васильович Баженов, після важкої хвороби та тривалого лікування, відійшов у Вічність. Пам’ять про нього, його творчість і людяність назавжди залишиться в наших серцях.