Наталя Гаврилюк (Народна творчість та етнологія, 2018)
Якось одного разу хтось із колег назвав Наталю Костівну Гаврилюк «вічною». Вона не раз у розмовах жартома згадувала цей випадок, навіть у свій останній — ювілейний — день народження. Цього року, 20 червня, їй виповнилося 80. Майже все своє професійне життя Наталя Костівна присвятила етнології, більш ніж півстоліття працювала в Інституті мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України. Її відхід — велика втрата для української етнологічної науки, для тих, хто знав і шанував цю чудову людину. Вічного спокою та світлої пам'яті Вам, дорога Наталіє Костівно!