Битою «польовою» дорогою (з експедицій на Полтавщину та Сумщину) - Литвинчук, Н. (Народна творчість та етнологія, 2018)
Експедиційний індивідуальний виїзд авторки на терени Полтавщини та Сумщини (попередній було здійснено в серпні 2016 р.) тривав чотири дні — з 20 по 23 серпня 2018 р. Передусім слід зазначити, що на меті не було проведення повторного етнографічного обстеження. На часі стояло завдання зібрати фактографічні відомості до багатотомного видання "Етнографічний образ сучасної України. Корпус експедиційних фольклорно-етнографічних матеріалів", які тематично стосувалися б таких реалій матеріальної культури, як одяг і архітектура, різних аспектів громадського побуту; а також записати автобіографічні наративи та спогади про повсякдення місцевих мешканців у різні історичні проміжки часу ХХ–ХХІ ст.