Проблемні аспекти роботи сучасного етнолога «в полі» (експедиції до Чернівецької та Тернопільської областей) - Юрченко, В.; Іванчишен, В. (Народна творчість та етнологія, 2018)
Протягом 23–27 квітня 2018 року науковими співробітниками відділу "Український етнологічний центр" ІМФЕ ім. М. Т. Рильського була проведена планова етнографічна експедиція на сучасній адміністративній території Чернівецької та Тернопільської областей. Експедиційний виїзд передбачав виконання низки завдань, які включали збір фактографічного матеріалу з проблем, пов'язаних з життям української родини, побутуванням усно історичної традиції, господарських занять, народної архітектури, громадського побуту та системи народних знань і вірувань.