Словники української мови в діяльності Академії наук України - Тараненко, О. (Народна творчість та етнологія, 2018)
У статті розглянуто розвиток української академічної лексикографії протягом останнього століття: його основні етапи, діяльність лексикографів щодо нормалізації української літературної мови, а також визначено її перспективи на найближчий період. The development of Ukrainian academic lexicography during the last century is considered in the article. In particular, its main stages and lexicographers’ activity regarding the normalization of the Ukrainian literary language are described. Its prospects for the near future are determined.