Всеукраїнська науково-практична конференція "Наукова спадщина вченої Віри Жук (1928–2008)" - Петренко, І.; Самойленко, Н. (Краєзнавство, 2023)
12 квітня 2023 року Вірі Жук – визначній історикині-болгаристці, глибокій дослідниці-краєзнавиці, педагогині, громадській діячці, кандидатці історичних наук, доцентці, заслуженій працівниці культури України, авторці (самостійно або в співавторстві) майже 1 000 публікацій різної тематичної та жанрової спрямованості Вірі Никанорівні Жук виповнилося б 95 років.