Краєзнавство і молодь у викликах воєнного стану - Маньковська, Р. (Краєзнавство, 2023)
Національна спілка краєзнавців України системно і послідовно розвиває освітянське краєзнавство, тісно співпрацюючи з закладами вищої та середньої освіти. Такий напрям є актуальним у сучасний період повномасштабної російсько-української війни 2022–2023 рр., коли особливо загострилися проблеми гуманітарного сегменту національної освіти як стратегічної сфери розвитку держави і суспільства. Зокрема, позашкільний формат освітньої системи, який володіє широким потенціалом та різноманітним навчально-виховним інструментарієм для інтелектуально-творчого розвитку молоді, активно залучений до поля діяльності Спілки.