Гончарство села Цвітне за матеріалами дослідження Михайла Дяченка 1928 року - Щербань, А. (Народна творчість та етнологія, 2018)
У статті охарактеризовано найцікавіші, на думку автора, дані про гончарство с. Цвітне (сучасна Кіровоградщина) зі звіту про експедицію 1928 року художника й етнографа Михайла Дяченка. Подано невідомі сучасним науковцям графічні зображення горна та продукції осередку, зроблені дослідником. The most interesting facts on the pottery of Tsvitne village (the modern Kirovohrad region), according to the author's opinion, are described in the article. They are taken from the report on the expedition of 1928 by Mykhailo Diachenko, an artist and ethnographer. The graphic images of the furnace and the products of the center, made by the researcher, unknown to modern scientists, are presented.