Просторова історія: українська перспектива - Єкельчик, С. (Народна творчість та етнологія, 2018)
У статті обговорюється розвиток просторового підходу в українській історіографії, починаючи з 1920-х років, та його відродження у 2000-х,що ґрунтується на сучасній західній теоретичній літературі й технології геопозиціонування. Автор доводить, що поважна традиція регіональних студій та сучасне зацікавлення урбаністикою живлять розвиток просторової історії в Україні, а також пропонує можливі напрями майбутніх досліджень у цій ділянці. The development of the spatial approach in Ukrainian historiography, starting from the 1920s, and its revival in the 2000s, grounded on modern Western theoretical literature and geolocation technology, is discussed in the article. The author proves that the long tradition of regional studies and the current interest in urban studies contribute to the development of spatial history in Ukraine. He also proposes a research agenda for this field.