Описи традиційної матеріальної культури українців на сторінках часопису «Этнографическое обозрение» (1889–1916) - Глушко, М. (Народна творчість та етнологія, 2018)
У статті йдеться про етнографічні дослідження з традиційної матеріальної культури українців (житло та їжу), опубліковані українськими й російськими народознавцями на сторінках журналу «Этнографическое обозрение» (1889– 1916). З’ясовано географію фіксації цих джерел (історико-етнографічні райони України), їхній науковий характер, достовірність, історичне значення для сучасної української етнології. The article is dedicated to the ethnographical data on the traditional material culture of Ukrainians (dwelling and food) published by Ukrainian and Russian ethnographers on the pages of Etnograficheskoe Obozrenie (Ethnographic Review) magazine (1889–1916). The localization of these sources' origins (historical and ethnographic regions of Ukraine), their scientific character, authenticity, and historical significance for modern Ukrainian Ethnology are established.