Голод 1932–1933 років на Кубані за архівними документами та матеріалами періодичної преси - Скибіцька, І. (Народна творчість та етнологія, 2018)
У статті проаналізовано архівні документи Центру документації новітньої історії Краснодарського краю і публікації емігрантської преси 30-х років ХХ ст., що стосуються теми Голодомору на Кубані. Охарактеризовано партійні постанови та систему репресивних заходів радянської влади щодо селянства Кубані, практику занесення станиць на «чорні дошки». Розглянуто тематику публікацій зарубіжної преси цього періоду. The archival documents of the Documentation Centre of the Newest History of Krasnodar Region and the published works of the emigrant press of the 1930s, concerning the Holodomor theme in Kuban, are analyzed in the article. The party decrees and the system of repressive measures of the Soviet authority as to the Kuban peasantry, the practice of stanitsas putting down on the black tables is described. The published works of the foreign press of this period are considered.