Визначний педагог, історик, краєзнавець, головний літописець історії Волині. (Геннадій Васильович Бондаренко) (Краєзнавство, 2023)
У глибокому смутку повідомляємо, що на 78-му році життя, 4 серпня 2023 р. після важкої хвороби відійшов у вічність відомий український історик, краєзнавець, кандидат історичних наук, педагог, професор, проректор із заочного навчання (1987–1993) Луцького педагогічного інституту (нині – Волинський національний університет імені Лесі Українки), професор кафедри музеєзнавства, пам’яткознавства та інформаційно-аналітичної діяльності (завідувач кафедри у 2015–2020) Волинського національного університету імені Лесі Українки (1993–2023), виконавчий директор Відділення Інституту Дослідів Волині у Вінніпезі при ВНУ (2006–2013), Центру дослідів Волині при ВНУ (2013–2023), завідувач кафедри теорії і методик викладання Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти (1997–2007), заступник голови Геральдичної комісії Волинської обласної державної адміністрації (1997–2023), голова Волинського обласного товариства краєзнавців (1989–2009), Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України (2009–2023), член правління НСКУ (1996–2023), делегат І, II, III з’їздів Всеукраїнської спілки краєзнавців (1990, 1996, 2000) та IV і V з’їздів Національної спілки краєзнавців України (2008, 2012), член клубу «Краєзнавець» при Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки (з 1977 р.), член-кореспондент Української Академії історичних наук (з 1999 р.), член Національної спілки журналістів України (з 2021 р.), Почесний краєзнавець України (2014) Геннадій Васильович Бондаренко.