Книга про народні знання із царини життєзабезпечення - Васянович, О. (Народна творчість та етнологія, 2013)
Огляд книги К. Шумського (Шумскі К. А. Традыцыйныя веды беларусаў аб раслінним, жывёльным свеце і надвор'і (ХІХ — пачаток ХХІ ст.) і іх экалагічная значнасць. — Мінск : Права і экономіка, 2009. — 126 с.), яка досліджує традиційні знання білорусів про природу, рослинний і тваринний світ, а також народну медицину. Особливу увагу приділено поєднанню раціональних і міфологічних елементів у світогляді білоруського етносу. The review of K. Shumsky’s book (Shumsky K. A. Traditional knowledge of Belarusians about flora, fauna and weather (19th — early 21st centuries) and their ecological significance. — Minsk: Law and Economics, 2009. — 126 p.), which explores Belarusian traditional knowledge about nature, flora, fauna, and folk medicine. Special attention is given to the combination of rational and mythological elements in the worldview of the Belarusian ethnic group.