Релігія в постмодерному європейському суспільстві: проблеми та перспективи - Щербак, І. (Народна творчість та етнологія, 2013)
Стаття аналізує роль релігії в сучасному європейському суспільстві, де спостерігається тенденція секуляризації. Автор розглядає релігійний фактор у контексті національної та цивілізаційної ідентичності Європи. Рецензія на книгу: Віллем Ж.-П. Європа та релігії. Ставки ХХІ століття / пер. з фр. - К. : ДУХ І ЛІТЕРА, 2006. - 331 с. The article analyzes the role of religion in modern European society, where a trend of secularization is observed. The author examines the religious factor in the context of national and civilizational identity in Europe.