З рукописів Національної бібліотеки у Варшаві - Коваль-Фучило, І. (Народна творчість та етнологія, 2013)
У статті проаналізовано невідому розвідку польського історика Станіслава Гізи, присвячену особливостям львівської говірки й опису дорадянського Львова. Праця написана польською мовою і зберігається у фондах Рукописного відділу Національної бібліотеки у Варшаві. The paper explores the unknown article of the Polish historian Stanisław Giza about the Lviv dialect features and pre-Soviet Lviv description. This article is written in Polish and is now kept in the Manuscript Division funds of the National Library in Warsaw. В статье проанализировано неизвестное разыскание польского историка Станислава Гизы, посвящённое особенностям львовского говора и описанию досоветского Львова. Работа написана на польском языке и хранится в фондах Рукописного отдела Национальной библиотеки в Варшаве.