Бойківсько-закарпатський барвінковий обряд середини ХХ століття (за матеріалами експедицій) - Леньо, Т. (Народна творчість та етнологія, 2013)
У статті на основі експедиційних матеріалів розглянуто бойківсько-закарпатський барвінковий обряд середини ХХ ст. На Воловецькій Бойківщині цей обряд репрезентовано в особливо яскравій формі, до того ж побутування великого циклу весільних пісень-ладканок свідчить про давність його походження. The article deals with the periwinkle ceremony of the Transcarpathian Boyky in the mid-20th century (according to the materials of expeditions). This ceremony is represented in more expressive form within the territory of Volovets Boykivshchyna; moreover, the existence of a number of wedding ladkanka-songs cycle speaks well for its antiquity. На основе экспедиционных материалов рассмотрен бойковско-закарпатский барвинковый обряд середины ХХ в. На Воловецкой Бойковщине этот обряд представлен в более яркой форме, к тому же существование большого цикла свадебных песен-ладканок свидетельствует о давности его происхождения.