Життя, присвячене збереженню культурної спадщини України (Микола Пархоменко) (Краєзнавство, 2024)
Перестало битися серце відомої багатьом пам’яткоохоронцям, дослідникам культурної спадщини і взагалі широкому загалу українців людини - Миколи Трохимовича Пархоменка. Сталося це 25 березня 2024 року. Він не дожив усього кілька місяців до свого 80-річчя (народився 7 червня 1944 року у селі поблизу Іванкова на Київському Поліссі). Все життя Миколи Трохимовича було пов’язано з культурою, світоглядними дослідженнями (після школи навчався спочатку у культосвітучилищі, пізніше закінчив філософський факультет Київського державного університету імені Т.Г. Шевченка).