Із словом щирим про колегу (до 75-річчя з дня народження Сергія Дмитровича Гальчака) - Реєнт, О. (Краєзнавство, 2024)
Сергій Дмитрович Гальчак – особистість неординарна. Історик, краєзнавець, архівіст, журналіст, педагог, громадський діяч. Член Президії Національної спілки краєзнавців України, голова Вінницької обласної організації Національної спілки краєзнавців України, директор (на громадських засадах) Вінницької філії Центру дослідження історії Поділля Інституту історії України НАН України при Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка, керівник Вінницького обласного осередку Наукового товариства ім. Шевченка, доктор історичних наук, професор кафедри журналістики Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, академік Української академії історичних наук.