Сучасна культура життєзабезпечення населення великого міста - Щербій, Г. (Народна творчість та етнологія, 2013)
У статті розглядаються зміни в культурі життєзабезпечення населення великих міст. На прикладі явищ матеріальної культури (житло, кулінарні традиції, одяг) аналізуються чинники впливу на формування нових стереотипів естетики й комфортності побуту, розглядається співвідношення етнічних та інтеретнічних елементів у цих процесах. The paper observes the changes in the life sustenance culture of the modern urban population. On the examples of the phenomena of material culture (e.g., dwelling, cookery, garments), the author analyzes the influence factors that form the new aesthetic stereotypes and models of conveniences, and examines the correlation and ratio of ethnic and interethnic elements in these processes. В статье рассматриваются изменения в культуре жизнеобеспечения современного населения больших городов. На примере явлений материальной культуры (жилище, кулинарные традиции, одежда) сделан анализ факторов влияния на формирование новых стереотипов эстетики и комфортности быта, рассмотрены соотношения этнических и интерэтнических элементов в этих процессах.