Міжкультурні взаємовпливи в традиційній культурі населення Криму (на прикладі українських поселень) - Величко, Т. (Народна творчість та етнологія, 2013)
У статті розглянуто проблеми формування традиційно-побутової культури українського населення Кримського півострова, проведено попередню класифікацію сіл з українським населенням, простежено ступінь міжкультурних взаємовпливів українців з представниками інших етнічних спільнот. The article considers the problems of the Crimean Ukrainian traditional everyday culture. It also gives a preliminary arrangement of the Ukrainian-populated villages and retraces the extent of the intercultural mutual influences of the Ukrainians and the representatives of other ethnic groups. В статье рассматриваются проблемы формирования традиционной украинской культуры Крыма, предложена классификация крымских сёл с украинским населением, исследована степень межкультурных взаимовлияний украинцев с представителями других этнических общностей.