Трансформація архаїчних елементів передпоховального циклу українців та росіян Північної Миколаївщини - Таран, О. (Народна творчість та етнологія, 2013)
У статті на основі польового матеріалу висвітлено стан побутування архаїчних елементів передпоховального циклу поховально-поминальної обрядовості українців та росіян Північної Миколаївщини та його взаємозв’язок із традиційною культурою повсякдення. Based on the field materials, the article examines the present-day application of the prefuneral cycle archaic elements in the exequies of the Ukrainians and Russians of the Northern Mykolaiv Region and its correlation with the traditional culture of the present. В статье на основе полевого материала отображается современное бытование архаических элементов предпогребального цикла похоронно-поминальной обрядности украинцев и русских в Северной Николаевщине и его взаимосвязь с традиционной культурой повседневности.