Традиційна сільська забудова в Україні (трансформації та іноетнічні впливи) - Гудченко, З. (Народна творчість та етнологія, 2013)
У статті досліджуються трансформаційні процеси, які відбулися в традиційному українському житловому будівництві впродовж другої половини XX ст. внаслідок змін у системі сільського господарювання під впливом історичних, економічних, політичних та глобалізаційних факторів. The article studies the transformation processes that took place in the Ukrainian traditional housing throughout the second half of the 20th century due to the changes in the economic system of agriculture under the influence of historical, economic, political, and globalization factors. В статье исследуются трансформационные процессы, которые произошли в украинском традиционном жилищном строительстве на протяжении второй половины ХХ в. вследствие изменений в системе сельского хозяйствования под влиянием исторических, экономических, политических и глобализационных факторов.