Українсько-єврейські етнокультурні паралелі (за матеріалами народного метеокалендаря) - Васянович, О. (Народна творчість та етнологія, 2013)
У статті на основі польового матеріалу розглянуто метеорологічні уявлення українців стосовно "єврейських кучок" та деяких їхніх проявів у традиційних українських віруваннях про несприятливі погодні явища в окремі періоди року. Based on field material, the article considers the Ukrainian meteorological conception of the Jewish Feast of Tabernacles and some manifestations in the Ukrainian traditional beliefs on adverse weather at certain points of the year. В статье на основе полевого материала рассматриваются метеорологические представления украинцев, касающиеся «еврейских кучек» и некоторых их проявлений в традиционных украинских верованиях о неблагоприятных явлениях погоды в отдельные периоды года.