Міжконфесійні практики в етнічно змішаних поселеннях Закарпаття - Щербак, І. (Народна творчість та етнологія, 2013)
У статті розглянуто релігійний аспект шлюбно-сімейних взаємин між представниками різних конфесій на Закарпатті. Висвітлено церковну та внутрішньо сімейну практику укладання конфесійно змішаних шлюбів і хрещення дітей, народжених у таких шлюбах. The article deals with a religious aspect of matrimonial interrelations of the Transcarpathian dissimilar believers. There is coverage of the church and proper family practices of contracting the religiously mixed marriages and performing the christenings of children born in such marriages. В статье рассматривается религиозный аспект брачно-семейных отношений между представителями разных конфессий на Закарпатье. Освещается церковная и внутрисемейная практика заключения конфессионально смешанных браков и крещения детей, рождённых в таких браках.