Відлуння давніх традицій на Чернігівському Поліссі (за польовими дослідженнями села Надинівка Чернігівської області) - Гудченко, З. (Народна творчість та етнологія, 2013)
Авторка досліджує збереження та трансформацію традиційних обрядів та звичаїв на Чернігівському Поліссі, зокрема в селі Надинівка, аналізуючи вплив сучасних соціокультурних процесів на місцеві традиції. The author examines the preservation and transformation of traditional rituals and customs in the Chernihiv Polissya, particularly in the village of Nadynivka, analyzing the influence of modern socio-cultural processes on local traditions.