До особливостей класифікації жіночого натільного одягу українців Поділля - Іваневич, Л. (Народна творчість та етнологія, 2013)
Завдяки аналізу відомих і маловідомих праць у статті висвітлено проблему формування загальної та єдиної класифікації жіночого натільного одягу українців Поділля. Подано порівняльну характеристику й наукову оцінку різноманітних джерел ХХ – початку ХХІ ст., присвячених дослідженню української народної сорочки та особливостей її класифікації. On the basis of an analysis of famous and unknown works, the problem of forming a general and single classification of women’s body clothes of Podillya Ukrainians is shown in the article. The comparative characteristic and scientific valuation of various sources in the ХXth – the beginning of the ХХІst century is done, which is dedicated to the study of the Ukrainian national shirt and peculiarities of its classification. Благодаря анализу известных и малоизвестных работ в статье раскрывается проблема формирования общей и единой классификации женской нательной одежды украинцев Подолья. Подаётся сравнительная характеристика и научная оценка разных источников ХХ – начала ХХІ века, посвящённых исследованию украинской народной сорочки и особенностей её классификации.