Зауваги до типології родильно-хрестинних пісень та обрядовості - Іваницький, А. (Народна творчість та етнологія, 2013)
У статті запропоновано новий погляд на особливості пісень, співаних в обрядах родин і хрестин. Відмінності цього виду пісень від інших обрядових мелодій та недостатньо чітка типологія музики є наслідком конвіксії – компліментарного об’єднання вузького кола людей з однохарактерним побутом і родинними стосунками. A new look is offered on the feature of songs, executable in the ceremonies of puerperants and khrestyny. The differences of this type of song from other ceremonial melodies and clearly not of music are an investigation of the narrow circle of people with the same type of way of life and family connections. В статье предлагается новый взгляд на особенности песен, исполняемых в обрядах родин и крестин. Отличия этого вида песен от иных обрядовых мелодий и недостаточно чёткая типология музыки является следствием конвиксии – комплиментарного объединения узкого круга людей с однотипным бытом и родственными связями.