Віра Тараса Шевченка: деякі контроверсії - Степовик, Д. (Народна творчість та етнологія, 2013)
У статті проаналізовано ставлення Тараса Шевченка до християнства взагалі і православної віри зокрема; доведено глибоку пошану Тараса до Біблії, Церкви, євангельських істин Господа Ісуса Христа; підкреслено вплив християнства на його літературну й мистецьку творчість; спростовано неправдиві твердження, що Шевченко «міг бути» атеїстом або критиком Священного Писання. The article analyzes the attitude of Taras Shevchenko toward Christianity in general and toward Orthodoxy in particular. The article shows deep respect for Taras toward the Bible, toward the Church, toward the gospel truth, Lord Jesus Christ. The article stresses the influence of Christianity on his literary and artistic works. The article refutes false statements that Shevchenko «could be» an atheist or critic of Holy Scripture. В статье анализируется отношение Тараса Шевченко к христианству вообще и к православной вере в частности; доказывается глубокое уважение Тараса к Библии, Церкви, евангельским истинам Господа Иисуса Христа; подчёркивается влияние христианства на его литературное и художественное творчество; опровергаются неправдивые утверждения, будто бы Шевченко «мог быть» атеистом или критиком Священного Писания.