Козацьке село Вереміївка: спроба монографічного дослідження - Бех, М.; Бондаренко, Г.; Довгань, С.; Маховська, С.; Сіренко, С.; Таран, О. (Народна творчість та етнологія, 2013)
Стаття представляє собою звіт співробітників Українського етнологічного центру (далі – УЕЦ), учасників етнографічної експедиції до с. Вереміївка Чорнобаївського району Черкаської області. Методом монографічного дослідження було зафіксовано сучасний стан української етнокультурної спадщини, простежено трансформацію явищ народної культури під впливом соціальних чинників, досліджено глибину історичної пам’яті народу. This article is a report of the employees of the Ukrainian Ethnological Center – participants of the ethnographic expedition to the village of Veremiivka, Chornobai District, Cherkasy Region. Applying the monographic research method, the researchers recorded the current state of Ukrainian ethno-cultural heritage, retraced a transformation of the national culture phenomena due to the influence of the social factors, and investigated the scope of national historical memory.