Від тіні до світла: часовий простір невизначених кольорів Григорія Гавриленка (1927–1984) (до 95-річчя від дня народження) - Ткаченко, В.М. (Сіверщина в історії України, 2022)
Статтю присвячено творчості відомого українського художника нонконформіста, уродженця Сумщини Григорія Івановича Гавриленка. Увагу зосереджено на дослідженні метафізичного експерименту у пошуках нового виду зображень на прикладах творів музейної та приватної колекцій. The article is dedicated to the creativity of a well-known Ukrainian nonconformist, the native of Sumy region Hryhorii Ivanovych Havrylenko. Attention is focused on the study of the metaphysical experiment in search of new kind of image through the example of the works of the museum and private collections.