Науковий досвід селекціонера-конопляра В’ячеслава Гавриловича Вировця - Базиль, С.М.; Базиль, Б.С. (Сіверщина в історії України, 2022)
Робота присвячена аналізу наукової діяльності провідного вченого-конопляра, доктора сільськогосподарських наук, професора В’ячеслава Гавриловича Вировця у сфері селекції і вирощування сортів безнаркотичних конопель. Систематизовані власні праці видатного науковця і матеріали Відомчого архіву Інституту луб’яних культур Української академії аграрних наук. The work is devoted to the analysis of the scientific activity of the leading scientist-hemp, doctor of agricultural sciences, professor Viacheslav Havrylovych Vyrovets in the field of selection and cultivation of varieties of non-narcotic hemp. In which the own works of the published scientist and materials of the Departmental archive of the Institute of bast cultures of the Ukrainian Academy of Agrarian Sciences were systematized.