Коли чоловіки-жерці звертаються до духів-помічників шаманок: епос, любовна магія і національні вибори на Філіппінах - Станюкович, М. (Народна творчість та етнологія, 2013)
Стаття присвячена явищам, які стоять на контрапункті жіночої і чоловічої культури, шаманізму й християнства, а також традиційної племінної культури й сучасної політичної діяльності, що представляє абсолютно нову сферу в житті філіппінських горців. The article deals with the phenomena set in contrast between the female and male cultures, between Shamanism and Christianity, as well as traditional tribal culture and modern political activity, presenting a quite new sphere of the Philippine highlanders’ life.